Geldig in Landen

In welke landen is uw identiteitskaart geldig?

Als u op vakantie heeft, heeft u dan altijd een identiteitskaart nodig? En voor welke landen moet u altijd een identiteitskaart hebben? En kunt u met een identiteitskaart overal op vakantie gaan?
Vragen die naar boven komen als u op vakantie wilt gaan. En het zijn natuurlijk belangrijke vragen waar u een goed antwoord op dient te krijgen.

Moet mijn Nederlandse identiteitskaart nog geldig zijn als ik terug reis?

Voor vele landen geldt dat uw Nederlandse identiteitskaart nog een specifieke periode geldig moet zijn. Als dit niet het geval is dan wordt u niet toegelaten tot het land. Het beste kunt u informeren bij de ambassade van het land waar u naartoe wilt gaan hoe lang uw Nederlandse identiteitskaart nog geldig moet zijn.

Waar is de Nederlandse identiteitskaart geldig?

In Europa is de Nederlandse identiteitskaart geldig bij alle lidstaten van de Europese Unie. De lidstaten van de Europese Unie zijn België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zweden.
U kunt echter ook naar de landen Andorra, Liechtenstein, Monaco, Noorwegen, San Marino, Turkije, IJsland en Zwitserland met een Nederlandse identiteitskaart. Voor alle andere landen is een Nederlands paspoort nodig.

Is een Nederlandse identiteitskaart nodig als ik maar af en toe en niet zo ver weg ga?

Als ik naar België ga heb ik dan een Nederlandse identiteitskaart nodig? Of als ik naar Duitsland reis net over de grens? In beide gevallen geldt dat u een Nederlandse identiteitskaart nodig heeft om zich te kunnen legitimeren in die landen. Neem dus altijd een Nederlandse identiteitskaart mee!

Wat geldt er voor alle andere landen? Heb ik dan geen Nederlandse identiteitskaart nodig?

In alle landen die niet genoemd zijn geldt dat u geen Nederlandse identiteitskaart nodig heeft. U heeft hier een paspoort nodig van Nederland. En in sommige gevallen heeft u ook een visum nodig om het land in te mogen.

Zorg voor een goede en geldige Nederlandse identiteitskaart als u op reis gaat binnen Europa!