Geldigheidsduur

Hoe lang is een identiteitskaart of id kaart geldig

Wat is de geldigheid of de geldigheidsduur van een identiteitskaart of een id kaart? Een vraag die veel mensen zich stellen als ze van plan zijn om op vakantie te gaan en ook als ze een nieuwe identiteitskaart of id-kaart laten maken bij hun gemeente.

De geldigheidsduur van een identiteitskaart of id kaart

Een identiteitskaart of id kaart is vijf jaar geldig op dit moment. Dit zijn dus 60 volle maanden dat een identiteitskaart of id kaart geldig is. Er zijn plannen om dit te veranderen en om van de vijf jaren tien jaren te maken. Deze plannen zijn op dit moment bekend. Echter pas gedurende 2013 zal bekend worden of dit ook daadwerkelijk zo zal gaan worden. Het zal dan natuurlijk alleen gelden voor de identiteitskaart of id kaarten die op dat moment worden uitgegeven.

De geldigheid van uw id kaart of identiteitskaart.

Om goed op de hoogte te blijven van de geldigheidsduur van uw identiteitskaart of id kaart kunt u het beste de websites van de overheid in de gaten houden. Of u kunt om achter de geldigheidsduur van uw identiteitskaart of id kaart te komen met uw gemeente bellen. Natuurlijk kunt u om te weten te komen of de geldigheid van uw nieuwe identiteitskaart of id kaart langer of korter is dan vijf jaar naar uw gemeentehuis gaan om het daar in eigen persoon te vragen.

Ontdek nog vandaag hoe lang uw eigen identiteitskaart of id kaart geldig is!

Pak uw oude of huidige identiteitskaart of id kaart erbij en kijk wanneer deze verloopt. Als dit in 2014 is of later dan is de kans groot dat u een nieuwe identiteitskaart of id kaart krijgt die geen vijf jaar meer geldig is vanaf het moment van uitgifte, maar maar liefst tien jaren. En dat is natuurlijk wel een voordeel!