Gevonden

identiteitskaart gevonden

Wat moet u doen als u een identiteitskaart heeft gevonden? Het antwoord is kort en simpel: U dient de identiteitskaart af te geven bij de politie. Als het goed is dan heeft de eigenaar het verlies van de identiteitskaart die u heeft gevonden al gemeld bij de politie.

Wat u zeker niet moet doen met een door u gevonden identiteitskaart!

U moet hem zeker niet gaan gebruiken voor uzelf. Dit is natuurlijk strafbaar. En in plaats van om een identiteitskaart af te geven bij een politiebureau, zult u het politiebureau om andere redenen bezoeken. Het plegen van fraude of valselijk gebruiken van een identiteitskaart is strafbaar. Het is dus beter om hier niet aan te beginnen.

Wees een goede en eerlijke vinder: ook van een identiteitskaart!

Als u een identiteitskaart heeft gevonden dan kunt u die het beste direct afgeven bij een politie agent of een politiebureau.

Hoe gelukkig zal iemand zijn als zijn of haar identiteitskaart gevonden wordt?

De persoon die zijn identiteitskaart kwijt is geraakt en nog geen nieuwe identiteitskaart heeft aangevraagd zal zeer blij zijn met de gevonden identiteitskaart. Hij of zij zal een gat in de lucht springen. En ook als die persoon al een nieuwe identiteitskaart heeft aangevraagd en daar kosten voor heeft gemaakt is het fijn om te weten dat de identiteitskaart is gevonden. En dat de persoon zo weet dat er geen misbruik gemaakt zal worden van zijn of haar identiteitskaart.

Doe wat u ook graag zou willen dat er met uw identiteitskaart zou gebeuren!