Identiteitskaart nummer

Het identiteitskaart nummer of uw id nummer identiteitskaart

Op een identiteitskaart staan meerder nummers. Een van deze nummers is uw burger service nummer. Het andere nummer op de identiteitskaart is het nummer van het document. Als u een officieel document moet invullen dan is het van belang dat u dit nummer weet. Hier wordt vaak om gevraagd. Vaak ook ondanks dat u een kopie van uw identiteitskaart moet bijvoegen bij een document.

Wat is een identiteitskaart?

Een identiteitskaart is een chip kaart van plastic die net zo groot is als een bank pas. Dit is een internationale standaard afmeting met bijna exact dezelfde gegevens als die u op een paspoort aantreft. Deze gegevens zijn de nationaliteit van de houder (Nederlandse), het identiteitskaartnummer, uw naam en ook uw voornamen, een pasfoto, zowel gewoon afgedrukt, verwerkt tot watermerk, en als jpeg opgeslagen in de chip. Het kan ook zijn dat er aan de identiteitskaart een vingerafdruk wordt toegevoegd. Ook staat de gebooredatum en de geboorteplaats op een identiteitskaart. Daarnaast treft u de lengte aan en het geslacht van de eigenaar van de identiteitskaart. En hoewel het niet verplicht is staat er ook vaak het burger service nummer op. Het burger service nummer is de opvolger van het sofi nummer. Ook staat er op in welke plaats de identiteitskaart is afgegeven en tot wanneer de identiteitskaart geldig is.

En natuurlijk staat het nummer van de identiteitskaart op een identiteitskaart!

Het nummer van de identiteitskaart is niet altijd hetzelfde!

Als u een nieuwe identiteitskaart krijgt dan krijgt u ook een nieuw nummer voor uw identiteitskaart. Uw identiteitskaart zal nooit eenzelfde nummer krijgen als het wordt vervangen door een andere identiteitskaart. Dit is vaak wel goed om te weten om geen fouten te maken als u een nieuwe identiteitskaart krijgt en ergens het nummer van de identiteitskaart moet noteren. Het id nummer is dus bij vervanging nooit gelijk. Ook niet als u naar dezelfde gemeente gaat om uw identiteitskaart te laten vervangen en ook niet als u naar dezelfde balie gaat bij hetzelfde gemeentehuis. En ook is het nummer van uw nieuwe identiteitskaart niet gelijk aan hetzelfde nummer van uw oude identiteitskaart als u naar hetzelfde loket in hetzelfde gemeentehuis gaat en ook wordt geholpen door dezelfde persoon. De persoon die u ook hielp bij uw eerste aanvraag van uw oude identiteitskaart.

Iedere identiteitskaart heeft een uniek nummer.

Als u dus een nieuwe identiteitskaart aanvraagt dan heeft deze dus nooit hetzelfde nummer als uw oude identiteitskaart. Ook is het identiteitskaartnummer altijd uniek voor iedereen en voor iedere identiteitskaart die wordt uitgegeven. De identiteitskaarten worden centraal uitgegeven vanuit de overheid. De gemeenten sturen de aanvragen door naar dit punt en daar worden de identiteitskaarten aangemaakt voor de verschillende personen die hier om hebben gevraagd. Daarom is het dus ook zo dat u nooit de identiteitskaart direct mee kunt nemen bij een gemeentehuis.

U heeft dus een unieke identiteitskaart met een uniek nummer!