Kosten / Prijs

De kosten en de prijs van een identiteitskaart of id kaart

In Nederland kennen de gemeenten een maximum prijs voor een identiteitskaart of id kaart. Het is echter ook mogelijk dat de gemeente niet de maximale prijs voor een identiteitskaart of id kaart hanteert en dus een goedkopere dienstverlening aanbiedt voor het aanvragen van een identiteitskaart of id kaart. Het maximum tarief voor het aanvragen van een identiteitskaart of id kaart bij een gemeente is 41,90 euro. Als het gaat om kinderen tot en met 12 jaar oud (of jong) geld een tarief voor een identiteitskaart of id kaart van maximaal 31,85 euro in de gemeente waar u woont. Het is dus echter ook mogelijk dat dit lager is, omdat de gemeente vind dat ze een lager tarief dienen te hanteren. Voor mensen die in het buitenland wonen of zijn gelden andere tarieven. Voor de exacte tarieven kunt u terecht bij de Nederlandse ambassade in uw land.

De tarieven van een identiteitskaart of id kaart als u in het buitenland bent.

De maximale tarieven voor een identiteitskaart of id kaart in het buitenland kunnen we wel aan u doorgeven. Dit is namelijk maximaal 79,35 voor een identiteitskaart of id kaart. Dit geldt bij de Nederlandse ambassades en consulaten in het buitenland.
Voor kinderen onder de veertien jaar geldt een korting op dit tarief voor een identiteitskaart of id kaart van 10 euro en vijf euro cent.

De exacte tarieven voor dit jaar kunt u weervinden op de website van het agentschap Basisadministratie Persoonsgegevens en Reisdocumenten (BPR).

Hoe komt u erachter welk tarief uw gemeente voor een identiteitskaart of id kaart hanteert?

U kunt erachter komen welke tarieven uw gemeente hanteert voor een identiteitskaart of id kaart door naar uw gemeente te gaan. Ook kunt u uw gemeente natuurlijk bellen om te informeren naar de tarieven voor een identiteitskaart of id kaart. Voor de volgende gemeenten hebben wij al een kosten overzicht voor u gemaakt.