Reizen en Vliegen

Reizen, vliegen en meer met een reisdocument of een identiteitskaart in Europa

U moet zich kunnen legitimeren als u naar het buitenland gaat. En dit kunt u in Europa het beste doen met een identiteitskaart of een paspoort. Een identiteitskaart wordt door veel Nederlanders gebruikt. Ook is het nodig als u zich moet legitimeren. U moet zich legitimeren als u naar een bank gaat om geld op te halen of bijvoorbeeld als u naar een hotel gaat. En natuurlijk als er een controle is bij de grens. Het is dus zeker zeer verstandig om een identiteitskaart mee te nemen op vakantie.

Wat is beter? Een identiteitskaart of een paspoort in Europa?

Veel Europese landen kennen de identiteitskaart van Nederland. En u kunt dus heel goed een identiteitskaart meenemen op uw vakantie of trip naar Duitsland. Natuurlijk is een paspoort ook goed. Het is echter niet noodzakelijk om een paspoort te hebben. Een identiteitskaart voldoet prima.

Een visum naast uw identiteitskaart?

Alleen als u buiten Europa reist zal het kunnen voorkomen dat u een visum nodig heeft. Binnen Europa is in de meeste landen een identiteitskaart van Nederland voldoend.

Als u dus gaat reizen of gaat vliegen is een identiteitskaart voldoende?

Als u gaat reizen of u gaat vliegen binnen Europa dan is een identiteitskaart voldoende. Het is dan niet nodig om een apart paspoort aan te maken of een visum aan te vragen. Met een identiteitskaart kunt u uitstekend uit de voeten.

Als u nog geen identiteitskaart heeft dan kunt u er gerust een aanvragen bij uw eigen gemeente!

Voor het vernieuwen en aanvragen van een identiteitskaart kunt u naar uw eigen gemeente gaan. Met een goed gelijkende pasfoto die voldoet aan de pasfoto-eisen van de overheid kunt u na betaling na vijf werkdagen een identiteitskaart hebben. En hier kunt u dus mee op vakantie gaan, mee gaan reizen en ook mee in het vliegtuig stappen en te vliegen. U kunt uw identiteitskaart dan laten zien aan iedereen die het moet zien.