Verlengen

Verlengen identiteitskaart

Een identiteitskaart is geldig tot een specifieke datum. Op dit moment worden de identiteitskaarten afgegeven met een geldigheid van 5 jaren. En met 5 jaren kunt u een hele tijd verder. Het staat op de agenda in 2013 om de geldigheid van een identiteitskaart te verlengen met 10 jaren. Dat scheelt het nodige werk. En het is voor de mensen natuurlijk een stuk gemakkelijker. U hoeft minder vaak naar het gemeentehuis te gaan om uw identiteitskaart te verlengen.

Wat heeft u nodig om een identiteitskaart te verlengen?

Als u uw identiteitskaart wilt verlengen dan dient u naar uw eigen gemeente te gaan. U dient dan alle reisdocumenten mee te nemen. Ook dient u reisdocumenten van andere landen mee te nemen als u meerdere nationaliteiten heeft. Daarnaast dient u een goede foto mee te nemen, die voldoet aan alle wettelijke eisen van een pasfoto. Het beste kunt u naar een fotograaf gaan om uw pasfoto te laten nemen voor uw identiteitskaart.

Is uw identiteitskaart verloren of gestolen en wilt u hem daarom verlengen?

Als uw identiteitskaart is verloren of gestolen dan dient u naast de bovengenoemde zaken ook een aangifte van het verlies of het diefstal mee te nemen. Zo kan dit officieel worden gemeld in het systeem dat u uw identiteitskaart niet meer heeft door diefstal of verlies. Dit om fraude te voorkomen. Het is natuurlijk geen fijne gedachte dat mensen uw identiteitskaart gebruiken voor mogelijk minder goede zaken.

Waar kunt u uw identiteitskaart verlengen?

U kunt uw identiteitskaart verlengen bij uw eigen gemeente huis. U kunt bij de gemeente waar u staat ingeschreven uw identiteitskaart verlengen. Staat u nergens geregistreerd als zijnde uw gemeente? U bent dakloos? Dan kunt u uw identiteitskaart verlengen bij de gemeente Den Haag. Bij de gemeente Den Haag is hier een speciale afdeling voor.