Verlopen

Wat moet u doen als uw identiteitskaart is verlopen?

Natuurlijk dient u te zorgen voor een nieuwe identiteitskaart. Een identiteitskaart die weer geldig is. En dit kunt u bij uw eigen gemeente doen. U kunt aangeven dat uw oude identiteitskaart is verlopen en u graag een nieuwe wilt ontvangen. U zult dan voor de nieuwe identiteitskaart moeten betalen en ook een nieuwe recente en goedgekeurde pasfoto moeten afgeven die aan de pasfoto eisen voldoet. Het beste kunt u naar een professionele fotograaf gaan om een pasfoto te maken die aan alle pasfoto-eisen voldoet.

Wat als u te lang moet wachten op uw identiteitskaart en u nog niet uw nieuwe identiteitskaart heeft?

U kunt zich dan niet legitimeren en kunt mogelijk in de problemen komen. Het is mogelijk dat u een boete krijgt omdat u zich niet kunt legitimeren. Wees dus op tijd met het aanvragen van een nieuwe identiteitskaart bij uw eigen gemeente. Het is voor iedereen in Nederland verplicht om zich vanaf 14 jaar oud te kunnen legitimeren. Als dit niet mogelijk is met de hulp van een identiteitskaart of ander reisdocument, dan kan men hiervoor een boete krijgen.

Wacht niet te lang als uw identiteitskaart is verlopen!

Zorg voor een snelle vervanging van uw identiteitskaart om te voorkomen dat u een boete krijgt, omdat u zich niet kunt legitimeren. Zorg voor een goede pasfoto die aan alle pasfoto-eisen van de gemeente (en dus de overheid) voldoen en voor een nieuwe identiteitskaart! Als u vandaag naar uw gemeente gaat voor een nieuwe identiteitskaart dan kunt u over vijf dagen uw nieuwe identiteitskaart al ophalen. De nieuwe identiteitskaart wordt centraal in het land gemaakt door de overheid. Hierom duurt het een paar dagen voordat de identiteitskaart af is.