Verplicht

identiteitskaart verplicht

Waarom is een identiteitskaart verplicht vragen veel mensen zich af. Zeker als het om kinderen gaat. Deze hebben toch ook geen identificatieplicht?
Kinderen van veertien jaar en ouder zijn wettelijk verplicht om zich te kunnen identificeren. Als een agent of andere ambtenaar die hiertoe is bevoegd vraagt om de identificatie van iemand die ouders is dan veertien jaar, moeten ze zich kunnen legitimeren.

En een identiteitskaart is dan een geweldige manier om uzelf te legitimeren.

Een identiteitskaart is eigenlijk een reisdocument om binnen Europa mee te kunnen reizen. Echter het is daarnaast ook een identificatie middel.

Wat als u zich niet kunt identificeren met een identiteitskaart?

Als u zich niet met een identiteitskaart kunt legitimeren dan kunt u dit wel doen met een paspoort. Een rijbewijs wordt ook geaccepteerd binnen Nederland. Als u moet wachten op een nieuw paspoort of identiteitskaart dan kunt u ook gecontroleerd worden. Als uw identiteitskaart verlopen is dan loopt u de kans dat u een boete krijgt van een agent. Zorg er daarom voor dat u op tijd uw nieuwe identiteitskaart aanvraagt.

Wees verstandig en zorg dat u een identiteitskaart heeft om zich mee te legitimeren.

Op die manier voorkomt u dat u zich niet kunt identificeren en hoeft u ook geen kromme uitleg te geven aan bijvoorbeeld een politie agent. Tevens is het veel gemakkelijker. En u zult vast en zeker wel een keer naar het buitenland gaan (binnen Europa) en dan heeft u zo wie zo een Nederlandse identiteitskaart nodig. Wees dus slim en ga naar uw eigen gemeente om een Nederlandse identiteitskaart aan te vragen. Als u geen vaste verblijfsplaats heeft in Nederland dan kunt u bij de gemeente Den Haag een identiteitskaart aanvragen.

Een identiteitskaart heeft u gewoon nodig in Nederland! En dat is gewoon een feit!