Vervalsen

vervalsen identiteitskaart

Als u in google op de woorden “vervalsen Nederlandse identiteitskaart” zoekt dan komt u veel vervalst identiteitskaarten tegen. En vooral jongeren en scholieren hebben wel oren naar een vervalste identiteitskaart. Met een vervalste identiteitskaart kan men immers gemakkelijker sigaretten en drank kopen als men ouder is op de vervalste identiteitskaart. Ook kan men naar feesten waar men normaal niet naar binnen zou komen met hun eigen identiteitskaart, maar wel met de vervalste identiteitskaart.

Wat kan er gebeuren als je een identiteitskaart vervalst?

Het is zelfs niet toegestaan in Nederland om je Nederlandse identiteitskaart uit te lenen aan iemand anders. Een Nederlandse identiteitskaart is namelijk een persoonlijke identiteitskaart en persoonsgebonden. Als je dit toch doet dan pleeg je identiteitsfraude. En het plegen van identiteitsfraude is strafbaar. De straffen die hier op staan lopen uiteen. Het is beter om er niet achter te komen wat de straf is als u identiteitsfraude pleegt. Gewoon niet doen dus!

Een Amerikaanse film

Het is vaak te zien in Amerikaanse films dat men met vervalste identiteitskaarten drank gaat kopen of naar een feest gaat wat alleen voor ouderen toegankelijk is. En er gebeuren natuurlijk veel goede dingen in Amerika, maar op deze manier worden jongeren natuurlijk wel uitgedaagd om het ook in Nederland zo te gaan doen. Zeker nu de leeftijdsgrenzen van het drinken van alcohol en het roken van sigaretten verder omhoog gaan. Jongeren zijn nu eenmaal creatief en zoeken altijd naar een manier om toch te krijgen wat ze willen. Die creativiteit is natuurlijk wel goed. Echter waar het voor is, is minder. De slechte effecten van roken en het drinken van alcohol zijn overal bekend. En het is niet toe te juichen dat dit verder gaat toenemen.

Een identiteitskaart vervalsen verstandig?

Om een Nederlandse identiteitskaart te gaan vervalsen is zeker geen goede zaak. Het is niet aan te raden om een Nederlandse identiteitskaart te gaan vervalsen. De straffen zijn niet mals en het brengt iemand niets. Zeker niet als je jong bent en dan al een strafblad krijgt voor identiteitsfraude.
Bezint eer ge begint is een spreekwoord welke niet uit de lucht komt vallen. Het is echter wel van groot belang om dit spreekwoord goed te overdenken voordat iemand een Nederlandse identiteitskaart gaat vervalsen.

Ons advies: Vervals geen Nederlandse identiteitskaarten!